Languages

24/07/2005

Posteni predsednik ili tajkun

Pozarevac
Ovih dana imali smo prilike da vidimo SPS predsednika opstine Dusana Vujcica kako "svecano otvara" zgradu u Sitnickoj ulici. Vujcic koga su u kampanji predstavljali kao postenog coveka ovde otvara zgradu u Sitnickoj ulici na lokaciji stare "omladinske zadruge" koju gradi Zoran Milovanovic - Svaba koji je hapsen u vreme akcije sablja i ima kriminalni dosije. Za drzavno zemljiste dobio je dozvolu za gradnju na vrlo sumnjiv nacin a za uzvrat "posteni" predsednik dobija stan u istoj zgradi za svoju kcer. Naime, Vujcic je prvo izdejstvovao da se ovo zemljiste dodeli klubu "Ljubimac " koje je poznato uporiste SPS, i koje tako dobijeno zemljiste daje zatim pomenutom Svabi za izgradnju visespratnice.

07/07/2005

Ivandan u srpskom Kumrovcu

Pozarevac
Danas je u citavoj Srbiji kao i citavom pravoslavnom svetu proslavljen Sveti Jovan u hriscanskoj atmosferi i takvim porukama. Ovako su danasnji praznik proslavili i Pozarevljani, ali ne i SPS-radikalska vlast koja je danas ponovo proslavljala ubistvo srpskog zandarma na ivandanskom vasaru pre 64 godine, vracajuci nas tako po ko zna koji put u vreme podela i gradjaskog rata u srpskom narodu.

02/07/2005

NOVI SPOMENICI STARE VLASTI

Pozarevac
Ako ste ovih dana setali Cacalicom primetili ste sigurno da je nikao novi spomenik doduse dosta manji pored starog ruskog spomenika. Nije tesko primetiti da SPS-radikalsko-karicevska vlast nista drugo pametnije nije u stanju da gradjanima Pozarevca ponudi, nego obnovu starih i gradnju novih spomenika. To je svakako napredak u odnosu na vreme kada su stvarali mrtve i spomenike. Samo da nije ovo nagoveštaj povratka starih vremena koje oni nikako da prežale.